Obisk savne s svojimi pozitivnimi lastnosti vpliva na naše zdravje in dobro počutje. Z obiskom savne se nam poveča energija, zmanjša stres, znebimo se strupov v telesu, očisti se nam koža, izboljšuje imunski sistem in posledično se v savni izgubi tudi kakšen odvečen kilogram telesne teže.

Infra rdeča savna

V infrardeči savni se telo pregreva v globino, zato je izločanje strupov do tri krat večje kot v klasični savni, posledično se poveča poraba kalorij in s tem dosežemo hitrejše izgubljanje odvečnih kilogramov in celulita. Pomaga tudi pri izboljševanju imunskega sistema in uničevanju bakterij, hkrati pa stimulira možganske celice, krepi spomin in pospešuje izločanje hormona dobre volje. Na splošno izboljša počutje, zdravje in odpornost proti boleznim in bakterijam.

Infrardeča savna

Finska savna

Finska savna je suha savna z nizko relativno zračno vlago (od 5% do 20%),  ker je temperatura med 70 in 100 stopinjami. Zaradi tako visoke temperature je bivanje v savni omejeno do 15 min, ker se tri krat ponovi. Po potenju, se ohladimo z hladnim tušem in počivamo na ležalnikih.

DSC_7872           DSC_7832        savnaOLYMPUS DIGITAL CAMERA